Payment with Klarna
Fri frakt vid 799:- / Snabb leverans / Fri retur

Materialguide

Det finns idag ganska många kläder som bär märkningen ekologisk. Te x får ett plagg som innehåller elestan bestående av återvunnen plast kallas ekologisk. Om du vill vara säker på att bära kläder som är bra för både kropp och själ så förespråkar vi kläder av naturmaterial i första hand. Några av de vanligas förekommande i vårt sortiment är:

GOTS Certifierad ekologisk bomull

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

GOTS-märkningen gäller för naturfibrerprodukter, garn, tyg och kläder samt förpackningsmaterial.

Bomull i sig är ett naturmaterial som framställs av bomullsblomman. En kritik som ibland riktas mod framställning av bomull är att det kräver stora mängde vatten. Framställning av ekologiskt odlad bomull kräver betydligt mindre vatten än traditionell bomull. Materialet andas naturligt och är underbart mjukt mot huden!

MODAL

Modal är ett cellulosabaserat material.Har liknande egenskaper som bomull och förekommer ofta i blandning med bomull. 

Materialet andas natutrligt och är fantastiskt mjukt och följsamt mot kroppen.

LYCRA / LYCOCELL

En relativt ny fiber som är stark och tvätt­tålig. Lyocell eller Lycra tillverkas av gran eller andra träd och görs på naturfiber precis som viskos. Processen är dock mer miljövänlig än vid viskosframställning. Vi strävar efter att våra kläder innehåller ekologiskt framställd lycra för att begränsa användning av lösningsmedlet och kemikalierna. Lyocell går ofta under varumärket Tencel.