Payment with Klarna
Fri frakt vid 799:- / Snabb leverans / Fri retur

Hur väljer jag rätt yogabyxa eller tights?
Att välja rätt yogatights, yogaleggins eller yogabyxa

När vi började med yoga så använde vi samma kläder som till all annan form av träning. Det går ju så klart bra men efter hand har vi upptäckt några saker som kanske kan hjälpa dig när du söker efter den optimala yoga byxan (eller tightsen). För oss är målet att våra kläder ska kännas som en andra hud under din praktik. Du ska självklart inte behöva dra och justera dina yoga tights och byxor under din praktik.

Generellt kan man säga att det finns två huvudkategorier av yogabyxa: Tights eller yoga byxor med lösare passform. Så kallade dhoti byxor (ibland kallade harembyxa på svenska). Kul kuriosa kan vara att veta att dhoti byxor är det plagg som yoga traditionellt utövades i, i Indien. Alla Dhoti modeller betraktas i sitt ursprung som unisex, d v s för både män och kvinnor.

Yoga byxor i dhoti modell tycker vi generellt passar bäst för alla typer av mer stillsam praktik. Självklart för meditation men också lugnare pass såsom Yin yoga eller restorative.  På EcoYog of Sweden försöker vi dock alltid ha minst en modell av dhoti byxan som passar även mer aktiva pass i flow. Detta då vi helt enkelt själva föredrar en lösare yoga byxa än tights. Spana in vår yoga byxa ”Tula” som sitter åt runt vaden och därför passar för all typ av yoga tycker vi! Lämna gärna ett omdöme och feedback på vår facebook sida så vi kan se vad just du tycker!

När det kommer till yoga tights så är det vår uppfattning att dessa generellt bör har hög midja. Detta gör att de inte kasar ner under magen när du gör t e x framåtfällningar. När du väljer yoga tights med 50% ekologisk bomull, eller mer, är vår rekommendation att du går ner en storlek mot vad du brukar ha i tights och byxor för att få en bra passform. Yoga tights i bomull är like som jeans – de måste sitta åt och kännas tighta när du tar på dig dem för att inte kännas för stora efter bara några minuter! Kontakta oss gärna för råd om du känner dig osäker!

Picture cred: Proyog