Payment with Klarna
Fri frakt vid 799:- / Snabb leverans / Fri retur

Ekologiska märkningar

                                           


Bra Miljöval

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens verktyg för att bidra till ett samhälle i balans med naturen. Märkningen visar vilka produkter som är minst skadliga för miljön. Produkter, bland annat textilier/kläder, märkta med Bra Miljöval lever upp till de krav som ställs i naturskyddsföreningens kriterier. Att välja kläder och textilier märkta med Bra Miljöval innebär att välja kläder som tillverkats med snällare kemikalier och oftast av ekologiskt odlad bomull. Märkningen kräver att produkterna successivt måste förbättras på grund av hårdare krav som ställs efter hand. Bra Miljöval har därmed bidragit till att hundratals produkter gjorts om och miljöanpassats.

Fairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning. Alla inblandade parter måste uppfylla relevanta ILO-konventioner, produktion & handel ska ske enligt internationell standard för rättvis handel. Kläder och tyger gjorda av fairtrade certifierad bomull är en garanti på att jordbrukarna fått ett minimipris för sin bomull som täcker kostnad för hållbar produktion, högre pris om deras bomull är ekologisk. Produkter tillverkade med fairtrade certifierad bomull levererar budskapet; att välja produkter med fairtrade certifierad bomull bidrar till bekämpningen av fattigdom och hållbar utveckling för några av världens mest marginaliserade bönder.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

GOTS är en internationell märkning för kläder och textil. Märkningen står för bra beredning, bra råvara och bra arbetsförhållanden! GOTS finns till för att underlätta för dig som konsument – att välja kläder och textilier märkta med GOTS innebär att välja produkter där ett miljömässigt- och socialt ansvar tagits genom hela kedjan från odling till färdig produkt. Alla kemikaliska insatsmedel och färgämnen som används under produktionen uppfyller miljömässiga och toxikologiska kriterier. Endast textilprodukter innehållande minst 70 % organiska fibrer kan certifieras enligt GOTS.

Soil Association

Soil Association är en engelsk märkning men förekommer även på plagg som säljs på den svenska marknaden. Märkningen är en symbol för ekologisk odling och den ställer stränga krav gällande användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen under odling och tillverkning. Köper du ekologiska textilier märkta med Soil Association tillhandahålls du textilprodukter som är miljövänliga, främjar bättre arbetsvillkor och djurens välfärd samt är fria från skadliga kemikalier.